Huisartsen tekenen huurcontract Messchenstaete

Huisartsenpraktijk Koopmans en Scholtens uit Marsdijk zullen zich eind dit jaar nog vestigen in het nieuwe appartementencomplex Messchenstaete. 

huisartsen tekenen huurcontract messchenstaete
De handtekening werden gezet door huisartsen Marielle Koopmans, Dorothé Scholtens en bestuurder van Zorggroep Drenthe Sape Pranger.

Vandaag hebben huisartsen Marielle Koopmans, Dorothé Scholtens en Bestuurder van Zorggroep Drenthe Sape Pranger, hun handtekening gezet onder het huurcontract.

Met de ondertekening van het huurcontract is er een belangrijke stap gezet in de ontwikkeling van appartementencomplex Messchenstaete in Marsdijk.

Appartementencomplex Messchenstaete, gelegen in Marsdijk, zal in oktober van dit jaar zijn deuren openen. Hier worden 51 appartementen gerealiseerd, waarvan 2 penthouses. Naast een kapsalon, restaurant en Wellness zal huisartsenpraktijk Koopmans en Scholtens zich hier vestigen. De huisartsen, die sinds 1 januari 2014 samenwerken hebben 3200 patiënten. Ze troffen elkaar voor het eerst toen ze destijds beide als waarnemer werkten voor Hagro (in Aa en Hunze). Ze zijn al geruime tijd op zoek naar een toekomstbestendige plek. De plaats waar ze nu zitten is te klein geworden. Uitbreiding hier is niet mogelijk.

Toen appartementencomplex Messchenstaete ter sprake kwam, werden al snel gesprekken gevoerd met Zorggroep Drenthe. Samen waren ze het snel eens; dit is een mooie, toekomstbestendige plek voor de huisartsenpraktijk. ‘Over tien jaar zitten we hier nog steeds goed,' aldus Dorothé Scholtens. ‘We willen onafhankelijk zijn, maar zullen op een later moment ook de samenwerking gaan zoeken met andere eerstelijns zorgaanbieders'.
‘Onze nieuwe praktijk, die tevens in Marsdijk ligt, geeft ons de mogelijkheden om ons verder te ontwikkelen'.

Messchenstaete bereikt medio maart zijn hoogste punt. Zorggroep Drenthe is in gesprek met een tweetal kapsalons die zich hier graag willen vestigen. Daarnaast zijn ze op zoek naar een restaurateur, een fysiotherapeut en een schoonheidsspecialiste die zich willen vestigen in dit moderne appartementencomplex.